המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת מונק
לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים
50 גרם בוטנים קלויים וללא קליפה
חבילת שוקולד
80 גרם חמאה מומסת
למלית:
גביע גבינת שמנת
גביע גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה 9%
200 גרם סוכר לבן
4 ביצים
250 גרם חמאת בוטנים חלקה
לציפוי:
1 + 1/4 (250 גרם) שמנת חמוצה 15%
2 כפות סוכר חום בהיר
חבילת שוקולד מריר
לקישוט:
חופן בוטנים קלויים וקלופים
reeses חתוכים ושלמים לפי טעם (חבילה של זוג מהגודל הגדול יספיקו)
טיפטופי חמאת בוטנים
בסיס:
במג'מיקס טוחנים את הביסקוויטים הבוטנים והשוקולד לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת, מסדרים ומהדקים לבסיס התבנית.
מכניסים למקפיא
מלית:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים את הגבינות והסוכר לתערובת אחידה.
מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך עירבוב לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית בזהירות ומכניסים ל50 דקות בתנור (טורבו).
ציפוי:
אחרי שמוציאים את העוגה מחממים בסיר את כל המרכיבים ע"ג תערובת אחידה.
יוצקים על העוגה ומנערים קלות לכיסוי אחיד. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.