המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת קאיקוב
15 תפוחי אדמה בינוניים
2 קופסאות שימורים של פטריות
2 בצלים גדולים
100 גר׳ חמאה
3 כפות שמן
קופסא קטנה של שמנת מתוקה 38%
2 כפות של א. מרק פטריות
50 גר׳ גבינה צהובה מגורדת
מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם שלמים בסיר עם מים עד שיהיו רכים.
קוצצים את 2 הבצלים דק
ממיסים את החמאה ו3 כפות שמן במחבת טפלון גדולה ומוסיפים פנימה את הבצלים הקצוצים.
מטגנים על אש בינונית עד להזהבה יפה.
מוסיפים לבצל המטוגן את הפטריות מ2 הקופסאות (ללא הנוזלים) וממשיכים לערבב כ5 דקות.
מוסיפים את א. המרק, מלח ופלפל.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
מכבים את האש.
לוקחים את תפוחי האדמה המוכנים שהתקררו בנתיים ומסדרים בתבנית.
חותכים אותם לפרוסות עבות כשהם בתבנית
מוזגים מעל תפוחי האדמה את רוטב השמנת והפטריות כך שיכסה את כולם.
מכסים את התבנית ומכניסים לאפיה של חצי שעה על חום גבוה
לאחר חצי שעה מסירים את הכיסוי, מפזרים גבינה צהובה באופן שווה ומחזירים לתנור לרבע שעה נוספת.
מוציאים ומגישים מיד.
בתאבון!