המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ספיר
תפוחי אדמה
בצל
שיני שום
שמנת לבישול
אבקת מרק
פטריות
גבינה צהובה (לא חובה)
קולפים כ-5 תפוחי אדמה בינוניים חותכים לקוביות ומרתיחים בסיר עם מעט שמן כשרותח מסננים ומניחים בתבנית.
קוצצים בצל דק וכותשים שלושה-ארבעה שיני שום מטגנים עד להזהבה מוסיפים את הפטריות מעל מוסיפים שמנת לבישול אבקת מרק וטיפה פלפל שחור (אפשר גם טריאקי לא חייב).
כשרותח מכבים ושופכים על תפוחי האדמה.
מפזרים גבינה צהובה ולתנור בחום גבוה (לא חובה).