המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת סבן
שמרים גבינה- אופן הכנת הבצק:
5 כוסות קמח
1 מחמאה
כוס חלב
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
125 גרם שמנת חמוצה של פעם
3 חלמונים
קורט מלח
מלית:
500 גרם גבינה לבנה (מי שאוהב הרבה מילוי שיוסיף עוד 250 גרם גבינה)
2 גבינה טוב טעם
גרידת קליפה מלימון אחד
4 כפות גדושות פודינג וניל
2 ביצים
3 כפות קמח
1/2 כוס סוכר ( לא חובה)
בצק- מכניסים למיקסר את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד- מומלץ לתוצאה טובה יותר לתת לו לנוח כמה שעות במקרר , אבל לא חובה.
מלית- לערבב הכל בקערה עד לקבלת בלילה אחידה
הרכבת פס שמרים:
לוקחים כדור בצדק מרדדים למלבן , מסמנים עם סכין את גבולות פס העוגה , ומסביב חותכים רצועות ( מודגם בסרטון כיצד לעשות זאת) מניחים מן המלית במרכז הפס וסוגרים את הרצועות לסירוגין. מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
טיפ: לחלק את הבצק ל 4 ולמדוד מלבנים לפי תבנית אינגליש קייק או תבנית מאורכת שטוחה.
לאחר האפיה להבריש בסירופ ( 1/2 כוס סוכר, כוס מים, חצי לימון סחוט- שבושלו ביחד)
שימו לב שבזמן ההברשה הסירופ כבר פושר ואילו העוגה רותחת