המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ברמר
חומרים: ל 3 עוגות שושנים בקוטר 26
750 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
1 ו- 1/4 כוסות חלב חמים
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות שמנת חמוצה (100 גרם)
למילוי:
750 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
1 ביצה
5 כפות סוכר
1 כוס צימוקים בהירים
5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גדושות קורנפלור
לציפוי:
1 ביצה (להברשת המאפים)
1/2 כוס שקדים פרוסים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים: 750 גרם קמח, 3/4 כוס סוכר וכף שמרים יבשים, לערבל מעט ולהוסיף 1 ו- 1/4 כוסות חלב, 100 גרם חמאה רכה, 100 מ"ל קרם פרש שהוכן מראש, 2 ביצים.
לערבל כ-2 דקות, להוסיף את 1/4 כפית המלח ולערבב עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים (אם הבצק קשה להוסיף מעט חלב).
לכסות את קערת הבצק ולהניח להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
לאחר שהבצק תפח, להכין את המילוי: לשים בקערה את הגבינה, 1/2 מיכל קרם פרש, 1 מיכל שמנת חמוצה, 5 כפות סוכר, 4 כפות קורנפלור, 5 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל, צימוקים לערבב טוב לטעום מתיקות (להוסיף סוכר במידת הצורך) להוסיף את הביצה, לערבב עם כף עד שהתערובת חלקה.
הכנת השושנים:
על משטח השיש להניח נייר אפיה (אין צורך לקמח הבצק נעים לעבודה), לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים, לקחת 1/4 מכמות הבצק, לרדד את הבצק בעזרת מערוך על גבי נייר האפייה למלבן דק, לפזר ולמרוח 1/4 מכמות המלית על גבי הבצק, לגלגל לגליל ולחתוך לשושנים ברוחב 5 ס"מ.
לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 1/2 ס"מ אחד מהשני (על מנת שיתפחו), מניחים בצד לתפיחה של חצי שעה מכוסה במגבת מטבח, מחממים תנור 180 מעלות, מברישים את השושנים בביצה טרופה מפזרים שקדים פרוסים ואופים כ-20 דקות עד שהשושנים מזהיבות/משחימות.
מוצאים ומקררים, בעת ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
*** אפשר להכין את השושנים בתבנית התנור בצורה מלבנית, אפשר ליצור שושנים לא צמודות, לאפות ולקבל שבלולי גבינה טעימים.
לשמור במקרר לאחר האפייה (אפשר להקפיא בכלי סגור ולהפשיר לפי הצורך המרקם נשאר נפלא והטעם נהדר).