המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת חלילי
100 גרם גבינה לבנה או קוטג'/ריקוטה
100 גרם גבינה בלוגרית/צפתית/פטה עיזים/מלוחה או כל גבינה קשה אחרת שאתם אוהבים.
100 גרם פירורי גבינה צהובה.
1 בצל קצוץ או בצל ירוק.
חבילת בצק פילאס טורקי קפוא
תחילה מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מערבבים את חומרי המילוי בקערה,עכשיו אפשר להוסיף מטבלים לפי בחירתכם- שימו לב זה או זה או זה..לא מומלץ לדעתי לערבב יותר מדי טעמים.
2 כפות ממרח פסטו. ****** 4 כפות גבינת פרמז'ן ****** 2 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות דקות. **** קוביות חציל מטוגנות
150 גרם פטריות טריות.***** קונפי שום ***** ממרח עגבניות מיובשות ***** טפנד זיתים וכל שילוב שיכול להתאים לפי דעתכם.
מוציאים את הבצק מהמקרר ופורסים על משטח נקי וישר- אני משתמשת בקרש חיתוך גדול- מורחים שכבה דקה על כל פני הבצק,מקפידים להשאיר 2 ס"מ שוליים מכל כיוון.מגלגלים לגליל או לשושנים כשהסגירה למטה תוך כדי הפרדה מהניילון ומניחים בתבנית משומנת. לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום או קצח. לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.