המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ביטון
לבסיס :
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
נגיעת תמצית וניל
4 כפות שמן
5 כפות קמח גדושות
2 כפות פודינג וניל
לקרם:
2 שמנת מתוקה
חצי כןס חלב
1 פודינג וניל
2 כפות גדושות שמנת חמוצה
להקציף את הביצים הסוכר והתמצית לקצף תפוח ובהיר ולהוסיף את השמן בהדרגה, להמשיך להקציף ולהוסיף את הקמח והפודינג
משמנים נייר אפייה
משטחים את הבלילה של הבסיס ולתנור 190 מעלות ל10 דק עד למרקם קפיצי. מחכים שיתקרר
לקרם :
להקציף את כל המרכיבים לקצפת יציבה
מחלקים את התערובת בקערות 55 אחוז למילוי בפנים והשאר לחלק החיצוני של הרולדה
(לא ניתן לעלות למעלה ולערוך אבל פספסתי ולכן להוסיף- שאחרי שהבסיס יצא מהתנור לגלגל יחד עם הנייר אפיה ולחכות לצינון) כשהקרם מוכן לפתוח את הרולדה למרוח שכבה עבה של ממרח לוטוס ומעל את הקרם , לגלגל לרולדה ומעל למרוח את שאר הקרם , לפזר חתיכות לוטוס קציצות מעל כקישוט או לזלף ממרח לוטוס