המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת שלם
בצק פריך מלוח מוכן
או להכין שכבת בצק פריך:
1 כוס קמח
100 ג' חמאה
1 ביצה
פחות מחצי כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון שמים הכל ביחד ומערבבים או לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.
מלית הקיש:
1 סלסלת פטריות שמפניון טרי חתוכה לפרוסות
או
1 סלסלת פטריות פורטבלו טרי חתוכה לפרוסות
3 כפות שמן
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
150 ג' גבינת קשקבל מגוררת או כל גבינה אחרת
מלח ופלפל לפי הטעם
את פרוסות הפטריות מטגנים קלות בשמן.
מורידים מהאש מוסיפים שמנת מתוקה, ביצים, גבינה צהובה מלח ופלפל ומערבבים.
משמנים קלות את התבנית. אפשר גם להכין אישיים כמו שאני הכנתי…
מרדדים את הבצק פריך לשכבת בצק אחידה שהבצק יכסה את כל התבנית כולל הדפנות.
יוצקים את התערובת על הבצק. ומעל מפזרים פירורי גבינה צהובה מגורדת.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הקיש ואופים בערך כשעה עד שמשחים.