יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ימין

קיש ברוקולי עגבניות שרי

קיש ברוקולי עגבניות שרי

45 דקות
10

המרכיבים:

לתבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ
הבצק:
160 גרם חמאה
280 גרם קמח רגיל (שתי כוסות)
1 ביצה בגודל L
2 כפות מים קרים
קורט מלח
למלית:
200 גם ברוקולי קפוא של סנפרוסט מופשר במים חמים(עפ"י הוראות היצרן)(שתי כוסות)
5 עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 בצל סגול או לבן חתוך לפרוסות מטוגן בשמן עד להזהבה קלה
50 גרם גבינה בולגרית (חצי כוס)
רוטב רויאל
2 כפות קמח רגיל
חצי קופסת שמנת חמוצה 9%
200 גרם שמנת מתוקה 38%(כוס חד פעמית שתייה חמה)
1 כף קוטג'
2 ביצים בגודל L
1/4 כפית פלפל שחור
מעט מלח
קורט אגוז מוסקט
2 שיני שום כתוש

אופן הכנה:

מערבלים במעבד מזון את החמאה, קמח,ומלח ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שמתחיל להיווצר בצק.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול במעט מגודל התבנית,מניחים בתבנית ומהדקים לבסיס לוחצים מעט ומגביהים עד לגובה השוליים,מיישרים את הקצוות.
מחוררים עם מזלג ומעבירים להקפאה עד להכנת המלית.
להכנת רוטב רויאל
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת המנה
מחממים תנור ל-170 מעלות
מוציאים את הבצק מהמקפיא,מניחים בבסיסו את הבצל המטוגן קלות,מעל את הברוקולי,עגבניות שרי,וגבינה בולגרית.
שופכים את הרוטב בזהירות מעל עד לקצה התבנית.
נשאר לי מעט בצק פריך ממנו הכנתי את הקישוט של העלים. חשוב לציין את העלים הנחתי לאחר אפייה חלקית של הקיש שלא ישקעו לתוך הקיש.

אופים כ-45 דקות עד להשחמה קלה.

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...