המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת סבג
לקלתית:
1 ביצה
2 כוסות קמח
2 כפות מים קרים
מעט מלח
130 גרם חמאת קוביות
למלית:
3 ביצים
1 בצל קצוץ
חצי שקית ברוקולי קפוא
מלח ופלפל
1 כף קמח
50 גרם חמאה
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינת רוקפור מגוררת
1 מכל שמנת מתוקה
מתחילים קודם כל להכין את הבצק- מכניסים לתוך קערת מעבד מזון את הקמח, חמאה ואת המלח ומתחילים במהירות גבוהה עד שנהיים פירורים, לאחר מאחר מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שנוצר כדור בצק , עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
לאחר מכן מרדדים את הבצק ומעבירים אותו לתבנית פאי, מהדקים את הבצק, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
דואגים שהתנור יחומם ל-170 מעלות , מוציאים בינתיים את התבנית מהמקרר ואופים את הקלתית למשך כ-10 דקות , לאחר מכן מעלים טמפרטורה ל-180 מעלות.
מכינים את המלית – במחבת גדולה נמיס את החמאה ונטגן את הבצל והברוקולי עד להזהבה, נתבל במלח ופלפל, נערבב ונפזר על הקלתית האפיה, מעל נפזר את הבולגרית והרוקפור המפוררות, בנפרד בקערה נטרוף שמנת, ביצים ושמח וניצוק אותה על התבנית ונאפה במשך 40 דקות.
בתיאבון !