יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ראובני

קינוח ההפתעות

קינוח ההפתעות

שעה וחצי
לצנן מעט את העוגה בטמפ' החדר לאחר האפייה ולפני שקורצים את העיגולים כדי שהעוגה לא תתפרק
15 סועדים

המרכיבים:

6 ביצים
כוס סוכר
חבילת חמאה של טרה
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים קרים
כפית תמצית וניל
שקית אבקת אפייה
2.5 כוסות קמח

לקצפת:

מיכל שמנת גדול של טרה
חבילת פודינג וניל
חצי כוס חלב טרה

אופן הכנה:

אופן הכנת העוגה:
להקציף ביצים עם סוכר למשך 10 דקות במהירות גבוהה.
לאחר מכן להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף: חמאה, מיץ תפוזים והמים אבקת אפייה תמצית וניל וקמח ולערבל לתערובת חלקה.
לעביר לתבנית משומנת ולאפות בחום 170 מעלות למשך 45 דקות.

אופן הכנת הקצפת:
מקציפים את השמנת, הפודינג והחלב לקבלת קצף יציב ומעבירים לשק זילוף.

ההפתעות:
1. גאנש- מרתיחים שמנת גדולה של טרה ולאחר מכן מוסיפים חבילת שוקולד מריר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
2. ריבה-ניתן השתמש בריבה קנויה או להכין לבד.
3. ממתק עדשים צבעוניים-אהוב במיוחד על ילדים:)
בחלק הזה אפשר ממש "להתפרע" ולהיות יצירתיים.

אופן בניית הקינוח:
לאחר שהעוגה הצטננה מעט בטמפ החדר, קורצים ממנה עיגולים וכל עיגול פורסים ל-2 חלקים.
בחלק התחתון מזלפים קצפת בעיגול החיצוני של העוגה כך שרואים את השמנת מבחוץ. במרכז שמים קצת מההפתעה-גאנש, עדשים, ריבה או כל דבר אחר שאוהבים.
מעל מניחים שכבה נוספת של עוגה ומזלפים קצפת על כל שטח העיגול.
מעל הקצפת ניתן לפזר פצפוצי שוקולד או סוכריות צבעוניות:)

בתאבון❤

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...