המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ראובני
6 ביצים
כוס סוכר
חבילת חמאה של טרה
כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים קרים
כפית תמצית וניל
שקית אבקת אפייה
2.5 כוסות קמח
לקצפת:
מיכל שמנת גדול של טרה
חבילת פודינג וניל
חצי כוס חלב טרה
אופן הכנת העוגה:
להקציף ביצים עם סוכר למשך 10 דקות במהירות גבוהה.
לאחר מכן להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף: חמאה, מיץ תפוזים והמים אבקת אפייה תמצית וניל וקמח ולערבל לתערובת חלקה.
לעביר לתבנית משומנת ולאפות בחום 170 מעלות למשך 45 דקות.
אופן הכנת הקצפת:
מקציפים את השמנת, הפודינג והחלב לקבלת קצף יציב ומעבירים לשק זילוף.
ההפתעות:
1. גאנש- מרתיחים שמנת גדולה של טרה ולאחר מכן מוסיפים חבילת שוקולד מריר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
2. ריבה-ניתן השתמש בריבה קנויה או להכין לבד.
3. ממתק עדשים צבעוניים-אהוב במיוחד על ילדים:)
בחלק הזה אפשר ממש "להתפרע" ולהיות יצירתיים.
אופן בניית הקינוח:
לאחר שהעוגה הצטננה מעט בטמפ החדר, קורצים ממנה עיגולים וכל עיגול פורסים ל-2 חלקים.
בחלק התחתון מזלפים קצפת בעיגול החיצוני של העוגה כך שרואים את השמנת מבחוץ. במרכז שמים קצת מההפתעה-גאנש, עדשים, ריבה או כל דבר אחר שאוהבים.
מעל מניחים שכבה נוספת של עוגה ומזלפים קצפת על כל שטח העיגול.
מעל הקצפת ניתן לפזר פצפוצי שוקולד או סוכריות צבעוניות:)
בתאבון❤