המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת פיומי-עיסא
בסיס/תחתית :
1 1/2 קמח תופח (אחד וחצי)
100 גרם מרגרינה (חצי חבילה) מומסת
1/2 גביע אשל
למלית :
5-6 בצלים גדולים קצוצים
קופסא וחצי פטריות (עדיפות לטרי)
מלח, פלפל שחור
3 ביצים
1 שמנת
1 קוטג
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
3 כפות קמח תופח
לתחתית:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק.
למלית:
לטגן במחבת גדולה את הבצל עד הזהבה יפה ולהוסיף את הפטריות לאחר מכן גם כן לטגן ולהשחים את הכל בצורה יפה, להוסיף מלח ופלפל ולצנן את התערובת.
בתבנית בינונית משומנת קלות לשטח את הבצק של התחתית באופן יחיד(שלא יהיה עבה מדי) .
בקערה לשים את הבצל והפטריות שטוגנו+ שאר המצרכים ולערבב היטב(ניתן להוסיף עוד טיפה מלח ופלפל לפי הטעם) ..
לשפוך את הבלילה על הבצק ולאפות בתנור מחומם מראש 180 מעלות כ50 עד 60 דקות או עד להזהבה יפה