המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת יוסף
לבסיס:
200 מ"ל שמנת חמוצה 15% טרה
100 גרם חמאת טרה
כף מלח
כוס וחצי קמח תופי
3 פרוסות מוצרלה 22%
למלית:
3 בצלים חתוכים לטבעות
1 סלסילת פטריות פרוסות
25 גרם חמאה
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 כפות חלב 3% טרה
מלח פלפל מעט אגוז מוסקט
לציפוי:
שמנת למחצה 15%
2 ביצים
250 גרם גבינה צהובה מגורדת טרה
שקדים פרוסים לקישוט
אורגנו
3 פרוסות מוצרלה
אתם עוד כאן? – יאלה לעבודה😉
מעבדים את חומרי הבסיס ומשטחים בתבנית אפייה משומנת כולל הדפנות מניחים את פרוסות המוצרלה ומכניסים למקרר עד שהמלית מוכנה
מחממים מחבת, מוסיפים את החמאה והבצל, כשמזהיב מוסיפים את הפטריות – מקפיצים 2 דקות, מתבלים במלח פלפל גרוס ואגוז מוסקט, מוסיפים אבקת מרק פטריות 2 כפות חלב, מערבבים ומכבים את האש.
את המלית נשטח מעל הבצק ופרוסות המוצרלה.
נערבב את חומרי הציפוי ונשפוך מעל נקשט עם מוצרלה שקדים ואורגנו.
נאפה כחצי שעה בטמפרטורה של 180 מעלות (אני קצת שכחתי והשחמתי אך עדיין טרפו הכול והחמיאו ללא הפסקה).
חג שמח ובהצלחה👌