המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אנגלנדר
לבצק:
2 כפיות מלח
4 כפות סוכר
4 כפות שמן זית
3 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
1 ק"ג קמח שמרים
שמן זית
מלח גס (לא חובה)
תוספות:
לפי מה שאוהבים:
זיתים, פיטריות מוקפצות, עגבניות מיובשות, תירס, בצל מטוגן, עגבניות, חצילים, פלפלים קלויים, גבינות קשות ועוד לפי העדפות אישיות.
1.בקערת מיקסר שמים את הקמח השמרים, מלח וסוכר
2.מערבלים קלות.
3.מוסיפים את המים בהדרגה לבסוף שמן זית תוך כדי לישה ומערבלים במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
4.מכסים ומניחים להתפחה כ 45- דקות בטמפרטורת החדר (אפשרות לשים בלילה במקרר)
5.מחלקים את הבצק ל- 9 יחידות ומרדיים.
6.מתפיחים במשך כ 30- דקות עם מגבת מעל שלא יתייבש
7.מורחים שמן זית, מפזרים מלח גס ושמים תוספות שאוהבים
8.אופים ב – 220 מעלות כ 8-9 דק' עד להשחמה קלה