יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אנגלנדר

פקוצ'ה טעימה/ 9 יחידות

פקוצ'ה טעימה/ 9 יחידות

שעה וחצי בערך
השנה החג יוצא במוצ"ש, אפשר להכין את הפוקצ'ות כמה ימים מראש, לעטוף כל אחד בנפרד בניילון ניצמד לאחר קירור קל, בתור שקית במקפיא, ביום שישי להעביר למקרר להפשרה איטית, ובמוצאי שבת להניח על הפלטה לחימום (ללא הניילון הנצמד) יהיה חם וטעים כאילו יצא מהתנור.
9

המרכיבים:

לבצק:
2 כפיות מלח
4 כפות סוכר
4 כפות שמן זית
3 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
1 ק"ג קמח שמרים

שמן זית
מלח גס (לא חובה)
תוספות:
לפי מה שאוהבים:
זיתים, פיטריות מוקפצות, עגבניות מיובשות, תירס, בצל מטוגן, עגבניות, חצילים, פלפלים קלויים, גבינות קשות ועוד לפי העדפות אישיות.

אופן הכנה:

1.בקערת מיקסר שמים את הקמח השמרים, מלח וסוכר
2.מערבלים קלות.
3.מוסיפים את המים בהדרגה לבסוף שמן זית תוך כדי לישה ומערבלים במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
4.מכסים ומניחים להתפחה כ 45- דקות בטמפרטורת החדר (אפשרות לשים בלילה במקרר)
5.מחלקים את הבצק ל- 9 יחידות ומרדיים.
6.מתפיחים במשך כ 30- דקות עם מגבת מעל שלא יתייבש
7.מורחים שמן זית, מפזרים מלח גס ושמים תוספות שאוהבים
8.אופים ב – 220 מעלות כ 8-9 דק' עד להשחמה קלה

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...