המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת איציק גרופית
500 גרם גבינה טוב טעם של טרה
2 ביצים
5 כפות סוכר
קורט מלח
2 כפות סולת
3 כפות קמח
גרדת לימון(לא חובה מוסיף המון)
רוטב שמנת
1-2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
מערבבים את כל המרכיבים היטב
מניחים ל15 דקות שהסולת יפתח והחומרים יתמזגו
יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקמח
בעזרת הבוהן יוצרים גומה קטנה בכל כדור
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח
מעברים בזהירות את הכופתאות לסיר
בנגלות של 5-7 שהמים לא יתקררו,
מחכים שהכופתאות יצופו ומבשלים 5-6 דקות מוצאים בעזרת כף מחוררת תבנית פירקס
ומפזרים מעט חמאה
ממשיכים לבשל כך את כל הפאפנש מעברים
מקציפים בלנדר/ מעבד מזון/או מקצף לקרם קליל את השמנת והסוכר יוצקים על הפפאנש
ממלאים בשקע מעט קונפיטורה איכותית (אישית אוהבת ענבים או תות) ומגשים.