המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ששון
1 בצל גדול
2 סלסלאות פטריות שמפניון טריות
50 גרם חמאה של טרה
2 שמנת מתוקה של טרה
חצי כוס גבינה מגורדת טרה
כף קמח
2 כוסות חלב טרה
בזיליקום
פלפל שחור גרוס
מלח
אגוז מוסקט
2 כפות שמן
חבילה פסטה ברילה פנה
2 כפיות שום כתוש
6-8 פרוסות גבינה צהובה נעם
פסטה:
מרתיחים חבילת פסטה
רוטב:
קוצצים את הבצל דק דק. מרתיחים את השמן בסיר גדול ולאחר מכן מוסיפים את הבצל במקביל מוסיפים את השום ומערבבים קלות. את הפטריות פורסים ושוטפים (לא לשכוח לסחוט את הנוזלים) ומוסיפים לסיר עם הבצל והשום ומערבבים.
לאחר מכן מטבלים בכפית בזיליקום כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט ואז ממתינים עד שהפטריות משחימות. לאחר מכן מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הגבינה המגורדת נותנים לזה לרתוח 5 דקות, בזמן הזה מערבבים כוס חלב עם כפית קמח (על מנת להסמיך את הרוטב).
לאחר הרתיחה שופכים את החלב והקמח לסיר ובנוסף את כוס החלב השניה. בשלב זה מוסיפים חצי כפית מלח, פלפל ובזיליקום. לאחר שהרוטב רתח, מוסיפים את הפסטה המוכנה לרוטב מערבבים עד שהרוטב מכסה את הפסטה. לאחר מכן מעבירים לתבנית חד פעמית בזהירות. אם רוצים הקרמה שמים מעל הפסטה גבינה צהובה ואז מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב גריל לזמן של 5-10 דקות.
בתאבון 😊