המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אביטן
1 חב פסטה פנה
2 שמנת מתוקה
1 חב פטריות טריות
1 בצל
2 שיני שום
2 כוסות חלב (חד"פ קר)
6 עלי בזיליקום
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
1 כף אבקת מרק פטריות
מעט פלפל שחור
1 קובית טיבולית קנור בטעם פטריות
2 כפות גדושות של קמח
נבשל את הפסטה פנה לפי ההוראות שעל גבי השקית
(מים רותחים עם כף מלח)
לבנתיים
ניקח סיר נשים מעט שמן
נקצוץ את הבצל ונטגן עד שמזהיב
לבנתיים נכין את כל התבלינים שקערית
נכתוש את שיני השום ונוסיף
נקצוץ את הפטריות וגם אותם נטגן בערך שלוש עד חמש דקות
נוסיף לסיר את השמנות מתוקות והחלב
נערבב מעט
ונוסיף את כל התבלינים (כן כן שהחלב והשמנת קרים)
נערבב שלא יווצרו גושים
לתת להכל לרתוח ולערבב כל הזמן
(לערבב גם את הלמטה שלא יווצרו גושים בתחתית הסיר)
בערך עשר דקות לוקח לכל התהליך הרוטב צריך להיות סמיך
שופכים על הספגטי פנה
ניתן להקרים בתנור עם מוצרלה או גב"נצ