המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת מור
שקית פסטה שאוהבים מבושלת במים רותחים ומסוננת.
לרוטב רוזה:
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושים
250 גרם רסק עגבניות
כוס מים
250 מ״ל שמנת מתוקה טרה
מעט בזילקום
כפית סילאן
מעט מלח ופלפל שחור
200 גרם גבינה צהובה מגורדת טרה.
במחבת מזהיבים מעט את השום עם השמן, מוסיפים את הרסק והמים, לאחר מכן את השמנת והסילאן ולערבב עד שהרוטב מסמיך- 5 דקות על להבה בינונית. מסדרים את הפסטה בתבנית ואחר כך שופכים הרוטב על הפסטה, מפזרים גבינה צהובה וחתיכות בזיליקום. מכניסים להקרמה בתנור על תכנית גריל 5-7 דקות או עד הזהבה ומגישים חם.