המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אסייג
400 גרם פילה סלמון
500 גרם שקית פסטה rummo
4כפות רוטב ברילה או כל רוטב עגבניות אחר
100 גרם חמאה/4 כפות שמן זית לבחירה(אני השתמשתי בחמאה)
1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח
מייבשים היטב את הדג ומביאים אותו לטמפרטורת החדר.
מחממים 50 גרם חמאה במחבת.
מתבלים את הדג במלח ובפלפל וצורבים 3-2 דקות מכל צד.
מעבירים לצלחת.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בינתיים מחממים במחבת גדולה את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים את היין הלבן (ומבשלים, תוך ערבוב, עד שרוב היין מתאדה.(לא חובה יין)
מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב מצטמטם מעט. אם רוצים, מוסיפים את הגאודה ומערבבים, עד שהיא נמסה ומעבה את הרוטב.
מוסיפים את ה5 כפות רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הסלמון ומפוררים אותו לחתיכות קטנות בעזרת מזלג.
מסננים את הפסטה, מוסיפים למחבת ומערבבים. מגישים מיד.