המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אמיר
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 שמרית שמרים טריים
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות מלח
½2 כוסות מים פושרים
חומרים לרוטב הפיצה:
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
גבינה צהובה מגורדת נעם
1.מכניסים לתוך קערה את הקמח, שמרית, שמן זית ומלח ולשים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
2.לאחר הלישה ניתן לתת מנוחה לבצק לכ-20 דקות בכלי מכוסה, לחלק את הבצק לשניים.
3.מרדדים את בצק הפיצה לעלה בעובי של כ -1/2ס"מ מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות, מורחים ברוטב פיצה ומפזרים גבינה בנדיבות.
4.אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 20 דקות