המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת גליציאן
לבצק:
750 גרם קמח לבן
250 גרם קמח תירס
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כפית גדושה מלח
3-4 כוסות מים חמימים
3/4 כוס שמן זית
לרוטב:
חצי בקבוק מחית עגבניות "פסאטה"
2 כפות שמן זית
1 כף שום כתוש
כפית מלח
1 כף סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית צ'ילי גרוס
כף בזיליקום קצוץ (אופציונאלי)
לתוספות: (לפי הטעם)
2 פלפלים אדום וצהוב חתוכים לרצועות
2 קישואים חתוכים לרצועות
2 עגבניות פרוסות לעיגולים דקים
2 בצל סגול פרוסים לעיגולים
טבעות זיתים שחורים
תירס
300 גרם גבינת פטה/בולגרית
400 גרם גבינה צהובה/גאודה/מוצרלה מגוררת
לבצק:
לשים בקערה את הקמח הלבן. בצד אחד לשים שמרים ומעליהם הסוכר ובצד נגדי להטמין בקמח את המלח. להתחיל לערות מים כוס אחר כוס וללוש עד לבצק נעים ולא יבש. להוסיף 1/2 כוס שמן זית ולהמשיך ללוש עד לבצק חלק ואלסטי. לכסות בניילון נצמד ובמגבת ולהניח להתפחה במקום חמים כשעה. לאחר מכן להוריד נפח, לכסות שוב ולהתפיח לשעה נוספת.
לרוטב: לחמם שמן זית בסיר קטן. להוסיף את השום הכתוש להזהבה של חצי דקה. להוסיף את מחית העגבניות והתבלינים, להביא לרתיחה, לערבב ולבשל על אש נמוכה כ10 דקות.
לסדר את התוספות והגבינות. את הפלפלים והקישואים להקפיץ מעט בשמן במחבת או בווק ולהניח בצד.
להרכבת הפיצה:
לחמם תנור מראש לחום גבוה מאוד 250 מעלות.
לחלק את הבצק ל3-4 חלקים. לפזר מעט קמח תירס על משטח העבודה, לרדד כל חלק בנפרד ולהעביר לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. למרוח על כל חלק כ-3 כפות רוטב בתנועות סיבוביות ובצורה אחידה. לפזר תוספות לפי הטעם חוץ מהגבינה הצהובה ולהכניס לתנור הלוהט לכ-6 דקות. לאחר שהשוליים החלו להזהיב, להוציא את הפיצה, לפזר גבינה צהובה ולהחזיר לעוד כ-2 דקות עד שהגבינה מבעבעת.
להוציא, לחתוך לסלייסים ולאכול חם וקריספי… בתאבון!