המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת הרטל
לבצק פיצה:
1 קילו +100 גרם קמח רגיל מנופה
3 כוסות מי ברז קרים
20 גרם מלח
20 גרם סוכר
80 גרם שמן זית
להכנת הרוטב:
1 בצל גדול קצוץ, 1 קופסת פטריות קצוצות, 2 שיני שום כתוש, 500 מ"ל שמנת 38%, 50 גרם חמאה, רבע כפית אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם וכף קורנפלור עם רבע כוס מים קרים.
לערבב עם כף בתוך קערת המיקסר את המים עם המלח, סוכר ושמן.
להוסיף את הקמח ומעל את השמרים.
עם וו לישה לערבל כ- 10 דקות עד שהבצק נעים למגע וקערת המיקסר נקיה לחלוטין.
להוציא למשטח מקומח ולחלק למשקל של 380 גרם.
צריך לצאת 4.5 כדורים.
לכדרר כל חלק ולשים בצד.
לפזר קמח מעל ולכסות בשקית גדולה חדשה.
רבע שעה בקיץ, חצי שעה בחורף התפחה.
בינתיים להכין את הרוטב.
בצל קצוץ, פטריות קצוצות, שום כתוש. הכל למחבת עם מעט שמן זית. עד שהבצל נעשה שקוף ואז להוסיף 500 גרם שמנת 38% ו50 גרם חמאה.
רבע כפית אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס ומעט מלח.
לתת לזה לרתוח ולהנמיך את האש.
בישול של שבע דקות עד עשר.
להמיס כף קורנפלור עם רבע כוס מים ולהכניס לרוטב. זה מסמיך אותו. לערבב היטב ולכבות את האש.
לתת לזה להתקרר. אפשר להכין יום קודם ולהשאיר במקרר.
לרדד את הבצק ולמרוח את הרוטב בנדיבות. לשים גבינת מוצרלה מעורבבת עם גאודה וצהובה רגילה
ותוספות מה שבא לכם.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-250° על אבן שמוט.
אני מוסיפה בטטה, ברוקולי, כרובית, ובצל מקורמל
טיפ שלי
תקפיאו כדורים ותמיד יהיה לכם בצק מוכן.
רק הפשרה של כמה שעות עם קמח מעל והבצק יהיה כאילו עשיתם אותו עכשיו.