המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת בר
לחמניית המבורגר
שמנת לבישול 500 מ"ל
חמאה 150 גר'
גבינת שמנת (אפשר עוד סוגי גבינות גם מעט מלוחות)
2 בטטה
1 בצל גדול
1 תפו"א (לא חייב)
כף שום כתוש.
מלח
אגוז מוסקט
פלפל שחור
בזיליקום
אפשר תבלינים נוספים לפי הטעם.
מרתיחים מים בסיר
מכניסים את הבטטה ותפו"א עם קצת מלח עד להתרככות מלאה.
בנתיים קוצצים בצל דק ומטגנים עם חמאה עד להזהבה.
להוסיף לטיגון את השום כתוש והבזיליקום קצוץ.
לשפוך בהדרגה את השמנת אגוז מוסקט פלפל שחור ומלח.
גבינות – אני אישית אוהבת את הגבינה מותכת.
כשהבטטה והתפו"א רכים ומבושלים היטב מקלפים ומרסקים.
מערבבים לתוך השמנת.
תוך כדי בישול מלא
חותכים עיגול בחלק העליון של הלחמניה ומרוקנים את התוכן. (יש לשמור את ה"עיגול" כמכסה)
ממיסים חמאה ומורחים היטב בתוך הלחמניות.
להכניס לתנור את הלחמניות ל5 דק' על 200°
הלחמניות יהיו קריספיות ושחומות.
לאחר מכן להוציא ולמלא במרק שמנת בטטה.
אפשר לפזר מעל גבינה צהובה / פרמז'ן וכ'ו.
להכניס לתנור לעוד כ10 דקות..
בתאבון!!
יוצא מדהים!