המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת בן חיים
500 גרם קמח תירס (אפשר לשים פחות ולהשתמש גם בקמח סולת)
1.5 ליטר חלב
1 שמנת מתוקה
25 גרם חמאה (אפשר כמובן יותר למי שאוהב)
פרמז'ן (לפי הטעם האישי)
מלח
שופכים את החלב והשמנת לתוך סיר ומחכים עד שירתח. ואז לאט לאט לאט שופכים את קמח התירס ודואגים לבחוש בלי הפסקה. כשרואים שזה מסמיך מוסיפים שתי כפיות מלח, את החמאה והפרמז'ן.
אם יצא סמיך מדי תמיד אפשר להוסיף חלב.
מורידים מהאש כשרואים שהפולנטה נהייתה קצת מוצקה ומחכים שזה יתקרר.
כשזה קר, מכינים קציצות מהפולנטה ואפשר גם לצפות מעל עם פנקו (מרטיבים את הקציצה בביצה ואז מוסיפים פנקו) ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות או עד שהפולנטה השחימו מעט.