יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת וקנין

עוגת ״פרוזן יוגורט״ שוקולד לבן ופירות יער

עוגת ״פרוזן יוגורט״ שוקולד לבן ופירות יער

כשעה וחצי
תכינו באהבה! ירגישו את זה בטעם❤️

המרכיבים:

רכיבים לתחתית:
250 גר פתיבר בטעם חמאה
100 גר חמאה מומסת
100 גר חלבה

רכיבים למלית :
500 גר גבינה לבנה
2 גביעי יוגורט 3%
500 מל׳ שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
14 גר ג׳לטין (שקית)
200 גר שוקולד לבן
חצי כוס חלב
25 גר חמאה

רכיבים לקולי פירות יער: (לקולי צריך תבנית 20)
250 גר תותים טריים
250 גר פירות יער קפואים
¾ כוס סוכר
50 גר חמאה
מיץ מחצי לימון סחוט
14 גר ג'לטין
כוס מיים

אופן הכנה:

שלב ראשון
מתחילים בהכנת הקולי – רצוי להכין לילה קודם!
-בסיר קטן ממיסים את הסוכר במיים על אש נמוכה עד שנוצר סירופ שקוף
-מכניסים את הפירות ואת המיץ לימון וממשיכים לבשל עד לריכוך הפירות והצטמצמות הרוטב
-בעזרת מעבד מזון/ בלנדר ידני טוחנים את הפירות – אני אוהבת להשאיר מעט מרקם
-מוסיפים את הגלטין (לאחר שהוא מוכן כנוזל צלול- הסבר להשתמש בג׳לטין בסוף המתכון) ומערבבים היטב
-שופכים כ3/4 מהקולי לתוך תבנית קוטר 20 מרופדת היטב בניילון נצמד ומכניסים למקפיא
את שארית הקולי מניחים בצד
**
שלב שני-
מכניסים את חומרי התחתית לסלייסר.
קודם את הביסקויטים והחלבה וכשנוצרים פרורים קטנים להוסיף את החמאה המומסת
משטחים את התערובת בתוך תבנית קוטר 26 שריפדנו את התחתית בנייר אפיה ובשקף ומהדקים היטב.
**
שלב שלישי-
ממיסים את השוקולד , 25 גר חמאה וחצי כוס חלב בבן מארי עד להמסה מלאה , מוסיפים את היוגורט וטורפים היטב עד לקבלת קרם חלק
**
שלב רביעי-
בקערת מיקסר מתחילים להקציף את השמנת המתוקה, כשמתחיל להווצר קצף מוסיפים את הפודינג ומקציפים עד לקבלת קצף רך
מתחילים להוסיף את הגבינה באיטיות תוך כדי ערבול איטי
ואחריו את הגלטין (המוכן) עד שנוצרת בלילה חלקה והומוגנית ומחלקים אותה לחצי-
לחצי הראשון מוסיפים את יתרת הקולי (אם הוא התקרש מעט ניתן לחמם בבן מארי או במקרוגל – ממש מעט! רק עד להחזרה למצב נוזל- לא לחמם!)
ולחצי השני את קרם השוקולד והיוגורט
**
שלב חמישי שופכים מעל תחתית הביסקויטים את הבלילה הורודה – מומלץ להקפיא כחצי שעה בין השכבות !
מוציאים מהמקפיא את הקולי הקפוא ומניחים על השכבה הורודה
ומעל הכל את שכבת השוקולד הלבן
**
מקשטים בתותים ופירות יער ומכניסים לקירור עד להתיצבות מלאה!

הבטחתי הסבר לשימוש נכון בג׳לטין –
בדכ יש הוראות על האריזה אבל השיטה הרווחת :
לשים 14 גר׳ – שקית ג׳לטין בכלי קטן ( אני משתמשת בכוס חפ של שתיה חמה)
למזוג פנימה חצי כוס מיי ברז לערבב היטב
ולתת לזה להספג לכרבע שעה

לפני שמכניסים לבלילה של העוגה
להכניס את הכוס למיקרוגל לכמה שניות ולערבב
ולחזור על הפעולה עד שנהיה נוזל צלול ללא גושים
לשפוך את הנוזל לבלילה לאט תוך כדי ערבול כדי שיטמע היטב
צריך לשים לב לא להרתיח את הג׳לטין מידי על מנת לא ״להרוג״ אותו .. זה צריך להיות רק בטמפרטורה שתמיס את הג׳לטין למרקם נוזל צלול

בהצלחה
רק טוב❤️
עדיאל

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
שליחה מידית:


Loading...