המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אטיאס
לבצק:
בצק שמרים עלים קפוא
למילוי:
250 גרם גבינת טוב טעם של טרה
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית מחית וניל איכותית (למי שאין לא חובה)
גרידת לימון (למי שלא אוהב טעם לימוני לשים ממש מעט- גירוד שתיים)
כף קורנפלור
ביצה
שוקולד לבן קצוץ
אפשר להוסיף כפית תמצית וניל
לסירופ סוכר:
כוס מים
כוס סוכר
מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי לתערובת אחידה.
לאחר שהבצק מופשר לגמרי, על נייר אפייה מקומח חותכים ריבוע מהבצק ומרדדים מעט.
מסמנים בעזרת סכין חלוקה לשלוש. (לא לחתוך, לסמן בעדינות)
בשתי השלישים החיצוניים מתחילים לחתוך לרצועות באלכסון עד הקו שסימנתם עם הסכין, כך שהחיתוכים יהיו לכיוונכם.
בשליש המרכזי מניחים חצי ממלית הגבינה וסוגרים את הבצק בצורת צמה- בכל פעם רצועה מכל צד.
מניחים את העוגה בתבנית ומתפיחים במשך שעה.
מכינים עוד עוגה עם חצי המלית שנותרה.
לאחר שעה מורחים בביצה ומכניסים לאפייה על 170 מעלות במצב של אפיית עוגה (פס למעלה ולמטה) בערך חצי שעה או עד להשחמה.
בינתיים כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ סוכר.
ניתן להוסיף כפית תמצית וניל לטעם.
בסיר מרתיחים את המים והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר. מניחים בצד לצינון עד שהעוגה תצא מהתנור.
לאחר האפייה מרטיבים את העוגות עם הסירופ סוכר בעזרת מברשת