יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אטיאס

עוגת שמרים גבינה ושוקולד לבן

עוגת שמרים גבינה ושוקולד לבן

שעתיים

המרכיבים:

לבצק:​
בצק שמרים עלים קפוא

למילוי:​
250 גרם גבינת טוב טעם ​של טרה
חצי כוס סוכר​
שקית סוכר וניל ​
כפית מחית וניל איכותית (למי שאין לא חובה) ​
גרידת לימון (למי שלא אוהב טעם לימוני לשים ממש מעט- גירוד שתיים) ​
כף קורנפלור ​
ביצה ​
שוקולד לבן קצוץ
אפשר להוסיף כפית תמצית וניל

לסירופ סוכר: ​
כוס מים ​
כוס סוכר ​

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי לתערובת אחידה.​
לאחר שהבצק מופשר לגמרי, על נייר אפייה מקומח חותכים ריבוע מהבצק ומרדדים מעט.​
מסמנים בעזרת סכין חלוקה לשלוש. (לא לחתוך, לסמן בעדינות) ​
בשתי השלישים החיצוניים מתחילים לחתוך לרצועות באלכסון עד הקו שסימנתם עם הסכין, כך שהחיתוכים יהיו לכיוונכם. ​
בשליש המרכזי מניחים חצי ממלית הגבינה וסוגרים את הבצק בצורת צמה- בכל פעם רצועה מכל צד.​
מניחים את העוגה בתבנית ומתפיחים במשך שעה. ​

מכינים עוד עוגה עם חצי המלית שנותרה.

לאחר שעה מורחים בביצה ומכניסים לאפייה על 170 מעלות במצב של אפיית עוגה (פס למעלה ולמטה) בערך חצי שעה או עד להשחמה. ​
בינתיים כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ סוכר. ​
ניתן להוסיף כפית תמצית וניל לטעם.
בסיר מרתיחים את המים והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר. מניחים בצד לצינון עד שהעוגה תצא מהתנור. ​

לאחר האפייה מרטיבים את העוגות עם הסירופ סוכר בעזרת מברשת

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
שליחה מידית:


Loading...