המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אנגלנדר
לסירופ:
100 גרם סוכר
120 מ"ל מים
לבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
100 גרם סוכר
1 ביצה + 2 חלמונים
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למילוי הגבינה :
½1 חבילות גבינת טוב טעם, גבינה נטולת נוזלים מצויינת לעוגות גבינה.
25 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1/2 קופסה אינסטנט פודינג בטעם וניל
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
1. סירופ: מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים למשך 5 דקות על להבה נמוכה להמסה מוחלטת ומצננים.
2. בצק : שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-8 דקות לבצק חלק . מכסים את הבצק ומתפיחים לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' החדר להכפלת הנפח.
3. מלית: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 26 ס"מ (קוטר התבנית) ובעובי 1/2 ס"מ.
5. מניחים עיגול ראשון על תחתית התבנית הקפיצית , מרופדת בנייר אפייה ומורחים עליו חצי מכמות המלית. מניחים מעל עיגול בצק שני, מורחים עליו את יתרת המלית ומכסים בעיגול השלישי.
6. מסמנים במרכז עיגול הבצק העליון עיגול בקוטר 10-8 ס"מ בעזרת רינג או כוס. מחלקים את קוטר הבצק ל-4 רבעים עד לאיזור העיגול שסימנו לא עד המרכז), וכל רבע — ל-3 פרוסות (צריכות להתקבל 12 פרוסות — ראו תמונות 1 ו-2).
7. מסובבים כל פרוסה סביב עצמה בצורת בורג פעמיים (תמונה מספר 3). שמים את מסגרת התבנית הקפיצית מסביב כדי לאפשר תפיחה עגולה ומסודרת ..
8.מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
10. מברישים את העוגה בביצה ואופים כ-45 דקות עד שזהוב. אני נועצת קיסם על מנת לראות שהבצק נאפה עד העומק .(בגלל צורת הבורג יש לוודא שהבצק לא נשאר רטוב ) . לעיתים יש לאפות מספר דקות נוספות בחום של 150 מעלות . תלוי בעוצמת התנור .
11. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ שהכנו מראש.