המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת שלוש
מצרכים ל-3 דסקיות מרנגים:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 אבקת סוכר
חצי כוס שקדים טחונים
מצרכים למוס שוקולד מריר:
125 מל׳ שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
250 מל׳ שמנת מתוקה
מצרכים למוס שוקולד חלב:
125 מל׳ שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
250 מל׳ שמנת מתוקה
מצרכים למוס שוקולד לבן:
125 מל׳ שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
250 שמנת מתוקה
לציפוי גנאש שוקולד קפה:
125 מל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
מנת אספרסו קצר
בקערה עם באן מארי מחממים חלבונים וסוכר ומערבבים מידי פעם עד שכל הסוכר נמס.
מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות הכי חזקה עד קבלת מרנג חזק ומבריק.
בעזרת מרית מקפלים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לשק זילוף ללא צנטר ומזלפים 3 עיגולים שווים בקוטר 26 על נייר אפייה.
אופים בחום 120 מעלות כשעה או עד שהמרנג יבש.
אופן הכנת המוסים:
מחממים 125 מל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ומוזגים על ה-150 גרם שוקולד מריר. ממתינים כדקה ומערבבים עד קבלת גנאש.
מקררים מינימום 6 שעות.
בקערת מיקסר שופכים 250 מל שמנת מתוקה יחד עם הגנאש שוקולד מריר ומקציפים עד לקבלת מוס שוקולד מריר יציב.
אופן הכנת שלושת המוסים זהה.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על דיסקים המרנג.
וכך הלאה גם עם המוס שוקולד חלב ולאחריו המוס שוקולד הלבן. מקררים כחצי שעה ושופכים מעל העוגה את הגנאש בצורה שווה על פני העוגה
מקררים את העוג מינימום 6 שעות או לילה ומגישים.
אופן הכנת הגנאש שוקולד קפה:
מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד, מוסיפים את מנת האספרסו וממתינים כדקה.
מערבבים עד לקבלת גנאש אחיד.
שופכים על פני העוגה.