המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת תמיר
לבסיס:
100 גרם חמאה טרה
1 כף אינסטנט פודינג
2 כפות שקדים טחונים
2 חלמונים
כוס קמח תופח- 140 גרם
2 כפות אבקת סוכר
לקצפת:
2 שמנת מתוקה טרה
3 כפות אינסטנט פודינג
3 כפות אבקת סוכר
כף קפה נמס
למרנג
2 חלמונים
כוס ורבע סוכר (125 גרם)
קישקוש גנאש
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת טרה
לחמם את התנור ל170 מעלות .במיקסר עם וו גיטרה לערבב את חומרי הבצק עד לפירורים.
לשטח על גבי תבנית עגולה קוטר 24
לאפות כ20 דקות ולצנן היטב מחוץ לתנור.
מרנג:
להקציף כ10 דקות את החלבונים והסוכר עד שיופיע קצף חזק ( מבחן המרנג- הופכים את הקערת מיקסר וכלום לא זז)
לחמם את התנור ל90 מעלות ,לצלף את המרנג על גבי נייר אפיה ( עדיף לסמן מראש קוטר 24 )
לאפות שעתיים ולהוציא לצינון
להקציף את המצרכים לקצפת .
ועכשיו הכיף (:
הרכבת העוגה:
להניח את הבסיס בצק פריך עם שקדים
מעליו לזלף את הקצפת
להניח בעדינות את המרנג
לקשקש את הגנאש שוקולד
עדיף להכניס למקרר ללילה
בתיאבוןןןןןן
השעה כרגע 02:45 לפנות בוקר….ועכשיו סיימתי להכין את העוגה לשבועות (:
אשמח לצלם מחר בבוקר את המשפוחה עם העוגה