המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אלקובי
לבלילת העוגה
4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט או אשל 1 ו-1/2 כוסות קמח לבן + 2שקית אבקת אפייה/ קמח תופח
1 כוס פרג טחון
1 כוס קוקוס
100 גרם שוקולד מריר
לציפוי
100 גרם שוקלד רגיל/ מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה
שתי כפות שמן
-מחממים תנור ל170
-מקציפים את הביצים עם הכוס סוכר עד לקצפת לבנה ותפוחה
-מוסיפים את השמן השמנת מקציפים עוד דקה
-מוסיפים את היבשים קמח אבקת אפייה כוס פרג כוס קוקוס מקציפים עוד דקה
– קוצצים את השוקולד מריר ומוסיפים לבלילה
-משמנים תבנית מעבירים את הבלילה לתבנית
-רואים שהתנור על 170 מכניסים את העוגה בין 30-40 דקות
-רק אחרי שהיא זהובה ממש מכניסים קיסם/ סכין אם יוצא נקי העוגה מוכנה
-מוצאים אותה מהתנור ומכנים את הציפוי
-מכניסים למיקרוגל את השוקולד והשמנת מתוקה
-לאחר שזה יתחבר מוסיפים שתי כפות שמן להברקה
-חותכים את העוגה לריבועים כדי שהיא תהיה מפוצצת שוקלד בפנים
-מוזגים את השוקולד על העוגה
-מצננים אפשר גם לאכול חם.
בתאבון ! ❤️
חג שבועות שמח ממשפחת אלקובי 🥰