המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת גבאי
מרכיבים :
6 חלמונים
150 גרם חמאה רכה של טרה
¾ כוס סוכר
¾ כוס נס קפה (כפית גדושה נס קפה + 3/4 כוס מים רותחים)
2 כפות ויסקי לבחירתכם
½ כפית קינמון
¼1 כוסות קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
4 כפות גדושות קקאו איכותי (לא שוקולית!), מנופות
6 חלבונים (עדיף בטמפרטורת החדר)
חצי כוס סוכר
150 גרם קוקוס טחון
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ או מלבנית בגודל של 20X35 ס"מ.
2
בקערה גדולה טורפים יחד את החלמונים, הסוכר, החמאה, הנס קפה, הוויסקי והקינמון. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקקאומערבבים עד שהתערובת אחידה.
3
בקערת מיקסר נקייה שמים את החלבונים ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקצף יציב אבל לא נוקשה מדי (כשלוש דקות). מורידים מהמיקסר, מעבירים 3 כפות מהקצף לבלילת השוקולד ומערבבים.
4
מוסיפים את הקוקוס לקצף ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד לאחידות.
5
מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כשליש/רבע בקערה.
6
מורחים בעדינות את הקצף-קוקוס על השוקולד ולבסוף מוזגים את תערובת השוקולד שנשארה, ומורחים אותה על פני העוגה.
7
אופים 25-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.