המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אלרום
לבסיס:
175 גרם עוגיות סנדוויץ' שוקולד
50 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
לקרם:
3 כפיות ג'לטין שטוחות
450 גרם גבינת שמנת 30% משק צוריאל,בטמפרטורת החדר
1 גביע גבינה לבנה 9% של טרה, בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל
2 מכלי שמנת מתוקה לקצפת 32% של טרה
350 גרם שוקולד לבן קצוץ
חצי כוס אבקת סוכר
2 שקיות קליק בציפוי לבן וחלב
למילוי ועיטור:
1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת 32% של טרה
3 כפות אבקת סוכר
4 שקיות קליק בציפוי לבן וחלב
1 קופסת שימורים ריקה שטופה ומיובשת. מרפדים אותה מבחוץ ברצועת שקף ומניחים במרכז תבנית בקוטר 24
1. טוחנים את עוגיות השוקולד במעבד מזון לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת וקורט מלח, מערבבים ידנית היטב לתערובת אחידה ומהדקים היטב לתחתית התבנית עם כף סביב קופסת השימורים.
2. ממיסים בכוס ג'לטין עם 4 כפות מים חמימים ומניחים בצד ל-10 דקות לספיחת הנוזלים.
3. ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי ומצננים מעט. מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת, גבינה לבנה ותמצית וניל. מוסיפים את השוקולד הלבן וטורפים היטב לתערובת חלקה.
4. ממיסים ל 15 שניות במיקרו את הג'לטין ומערבבים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים לג'לטין 3 כפות מתערובת הגבינה וטורפים להשוואת הטמפרטורות.
5. יוצקים בהדרגה תוך כדי טריפה את התערובת ג'לטין לתערובת הגבינה עד שחלק ואחיד.
6. מקציפים במערבל שמנת מתוקה קרה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לבלילת העוגה.
7. מוסיפים את כדורי הקליק ומקפלים כך שהם מתפזרים בתערובת. יוצקים את הקרם על התחתית ומעבירים להקפאה למשך הלילה.
8. למילוי ועיטור: מסירים את העוגה מהתבנית ומקלפים את השקף, מניחים אותה על צלחת הגשה. ממלאים במים רותחים את פחית השימורים כמעט עד לגובה העוגה ובעדינות רבה שולפים אותה מהמרכז תוך כדי סיבוב קל.להיזהר שלא יישפך.
9. במערבל חשמלי מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. ממלאים אותה בשקית זילוף עם צנטר של 2 ס"מ ומעטרים את העוגה בתלוליות קצפת מסביב עד למרכז. שומרים במקרר מכוסה עד להגשה.
10. לפני ההגשה ממלאים בזהירות את מרכז העוגה בכדורי הקליק עד שממלאים את הטבעת לחלוטין, וכשפורסים אפקט "הפיניאטה" מפתיע ונשפך המפל😍👏👏👏.
בתאבון תהנו המון.חג שמח!!!