המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אבנר
250 גרם ביסקוויטים מסוג "לוטוס" מפוררים (כ-30 עוגיות)
150 גרם חמאה טרה מומסת
לקרם גבינה:
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
4 כפות גדושות (150 ג') גבינה לבנה 5%
לציפוי:
3 כפות גדושות (90 ג') ממרח לוטוס
תחתית: מערבבים היטב בקערה את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת ומהדקים בתחתית התבנית בצורה אחידה (הערה: כדי שהתחתית תהיה פחות קשה לחיתוך אפשר להוסיף כרבע כוס חלב לתערובת הביסקוויטים והחמאה ולהפחית 50 גרם מכמות החמאה).
קרם הגבינה: מקציפים בקערה את השמנת במשך כדקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות. יוצקים את הקרם על תחתית הביסקוויטים.
מעבירים למקפיא להתייצבות למשך כשעה וחצי לפני שיוצקים את הציפוי.
ציפוי: מניחים את ממרח הלוטוס בקערת זכוכית ומחממים במיקרוגל במשך מספר שניות בודדות עד שהממרח מתרכך ומתקבל קרם מעט נוזלי. מערבבים היטב ויוצקים מעל העוגה בצורה אחידה עד לכיסוי מלא ואחיד.
*שומרים את העוגה במקרר במשך כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה, מומלץ להכין יום לפני.