המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת חייט
200 גרם חמאה טרה
כוס סוכר לבן
תמצית וניל
מיכל גבינת ריקוטה
שמנת חמוצה בגביע טרה
שקדים מולבנים טחונים דק
קורנפלור
4 ביצים מופרדות
דובדבנים (לא בעונה אפשר משומרים מסוננים)
מערבבים במיקסר 200 גרם חמאה רכה טרה, כוס סוכר וכפית תמצית וניל עד שמתקבל קרם. מוסיפים 4 חלמונים ומקציפים קלות. מוסיפים חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם, 1 מיכל שמנת חמוצה טרה 200 מ"ל, 2 כוסות שקדים טחונים ו-100 גרם קורנפלור. מערבלים עד שהתערובת אחידה. בקערה חדשה מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה והשקדים. לתוך תבנית משומנת עגולה מעבירים חצי מהתערובת. באמצע מפזרים דובדבנים טריים או מקופסת שימורים. חשוב לא לשים בשוליים. מעל שופכים את החצי השני של התערובת. אופים שעה ב-160 מעלות ומגישים בטמפרטורת החדר.