יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אשכנזי

עוגת גבינה

עוגת גבינה

15 דקות
כ-10

המרכיבים:

85 גרם חמאה מומסת

140 גרם עוגיות פתי בר מפוררות

1 כף סוכר

לעוגת גבינה

6 ביצים

1/2 כוס סוכר

2 גביעי גבינה לבנה 5 אחוז

חבילת שמנת חמוצה

1 סוכר וניל

5 כפות קורנפלור

גרידה מ-רבע לימון

סירופ שוקולד ואבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנההכנת התחתית

במחבת בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים למחבת פתי בר וסוכר כך שהפירורים רטובים באופן שווה.

משמנים את התבנית ומהדקים את תערובת הפירורים חזק לתחתית התבנית. אופים בתנור חם על 180 מעלות במשך 10 דקות. מוציאים ומצננים.

אופן הכנה:

הכנת העוגה

מפרידים את החלמונים והחלבונים ל-2 קערות נפרדות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.

לקערת החלמונים מוסיפים את הגבינות (5% + שמנת חמוצה). מוסיפים לקערה גם סוכר וניל, גרידת לימון וקורנפלור.

מאחדים את 2 הקערות על-ידי הוספת הקצף לקערת הגבינות – מוסיפים כל פעם קצת קצף ומאחדים בתנועות קיפול.

מעבירים לתבנית מעל לשכבת הפתי-בר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 למשך 50 דקות.

חשוב! כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור ומשאירים אותה לחצי שעה נוספת בתוך התנור

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
שליחה מידית:


Loading...