יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת מיכאל

עוגת גבינה תפוז

עוגת גבינה תפוז

3 שעות
להכנת עוגות גבינה צריכים הרבה סבלנות ואהבה . לעקוב אחרי ההוראות המדוייקות ואז תצא לכם עוגה מושלמת .
15

המרכיבים:

תבנית בקוטר 20-22

לבצק-

50 ג"ר חמאה

2 כפות סוכר

50 ג"ר אגוזי לוז קלויים טחונים גס

75 ג"ר קמח כ- 1/3 כוס

גרד מחצי תפוז -כפית גדושה

חלמון

לתערובת הגבינה-

4 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר
250 ג"ר גבינת שמנת
500 ג"ר גבינה לבנה 5%-9%

תוכן של חצי מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

2 כפות קמח

כפית גדושה גרדת תפוז

הציפוי-

50 ג"ר חמאה

1/3 כוס סוכר

כף גרד תפוז

1/3 כוס מיץ תפוזים

כף קורנפלור

כף מיץ תפוזים

ביצה
כף ליקר תפוזים או לימונצ'ילו

אופן הכנה:

מתחילים בהכנת הבצק-

מאחדים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד.

מרפדים תחתית של תבנית קפיצית, עם נייר אפייה.

מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים על תחתית התבנית.

מכניסים למקרר לקירור של כחצי שעה לפחות.
דוקרים את הבצק במזלג ומכניסים לאפייה של כ- 25 דקות עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מהתנור ומקררים.

מכינים את תערובת הגבינה-

מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עם החלמונים ומוסיפים את שאר המצרכים.

משלבים את שתי התערובות ומאחדים לתערובת הומוגנית.

מעבירים את תערובת הגבינה מעל הבצק האפוי.

מכניסים לתנור מחומם על 180.
אופים כ20 דקות על 180. לאחר מכן מנמיכים בהדרגה את הטמפרטורה ל- 140-150 לעוד כשעה אפייה.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.

מכניסים את העוגה לקירור.

הכנת קרם התפוזים-

בקלחת כבדה להניח – חמאה, גרדת תפוז,סוכר ומיץ תפוזים.

לחמם על אש נמוכה עד להמסת הסוכר.

לטרוף את הביצה בקערית. לערבב את הקורנפלור עם כף מיץ תפוזים וליקר.
לשלב את שתי התערובות. להעביר את התערובת תוך כדי ערבוב מתמיד לקלחת.

לבשל כ- 2-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט לדרגה של קרם.

להוריד מהאש ולקרר מעט.

לצפות את העוגה בקרם.

אפשר לקשט את העוגה בפלחי תפוז טריים או בפילטים של תפוז.

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...