המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת בן נתן
2 מיכלים שמנת מתוקה (להקצפה 32-38%)
כ12 תותים
ממרח לוטוס
1.5 כוס פתי בר מרוסק
2 גביעי גבינה לבנה 5/9% 500 גרם
120 גר חמאה מומסת
1 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (לא חובה , מומלץ לייצוב העוגה)
מערבבים פתי בר גרוס עם חמאה מוממסת ומשטחים 2/3 מהכמות בתוך רינג או כל תבנית אחרת שניתן להוציא את העוגה אח''כ בקלות. שמים בקירור.
משרים ג'לטין במים.
בנתיים חותכים כ4 תותים לאורך (לא חובה, לקישוט בצדדים, מומלץ מאוד!) ואת השאר לקוביות בינוניות.
מערבבים את הגבינה עם הסוכר ולאחר 10 דקות ממיסים את הגלטין ומוסיפים לתערובת.
תוך כדי מקציפים שמנת מתוקה למרקם של יוגורט סמיך.
לאחר ששתי המסות מוכונות מאחדים בינהן. לאחר האיחוד בתנועות קיפול עדינות מערבבים את קוביות התותים לתוך המסה .
מוציאים את הרינג, שמים מעט מהמסה ואז מניחים בעדינות את פרוסות התותים צמוד לרינג (לא חובה זה רק לקישוט) . לאחר מכן ממשיכים להוסיף את שאר המסה לעוגה.
משטחים ומורחים שכבה עבה מאוד של לוטוס על פני העוגה. לאחר מכן שמים את שאר פירורי העוגה מהתחתית ומכניסים לקירור עד ההגשה.
בתיאבון וחג שמח ❤️