המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת שבי
250 גר' ביסקוויטים פתי-בר
100 גרם חמאה טרה
2 גביעי שמנת מתוקה טרה
4 כפות סוכר
1 שקית פודינג וניל
200 גרם שמנת חמוצה 15% טרה
500 גרם גבינה לבנה טרה
נתחיל בפירורים:
נטחן את הביסקוויטים במעבד מזון למרק טחון אך לא חולי.
נמיס את החמאה כדקה במיקרוגל ונשפוך על הביסקוויטים, נערבב היטב.
נשמן תבנית עגולה בקוטר 26 ונניח בתחתית התבנית כ- 3/4 מכמות הפירורים, נהדק היטב לתחתית בעזרת כוס ונניח במקרר.
נכין את עוגת הגבינה:
נקציף במיקסר עם וו הקצפה 2 שמנת מתוקה עם סוכר ושקית פודינג ווניל עד לקבלת קצפת יציבה.
נקפל לתוך הקצפת את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה.
נשפוך את בלילת עוגת הגבינה על תחתית הפירורים, נשטח היטב.
נפזר מעל למלית הגבינה את הפירורים הנותרים.
נעביר את העוגה להתייצבות של כשעה במקפיא ומשם למקרר למשך לילה שלם.