המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת איפרגן
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים
200 גרם חמאה של טרה מומסת
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה של טרה
1 שמנת חמוצה של טרה
1 פודינג ריבת חלב
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
לשכבת הקרמל:
חבילת ממרח בטעם קרמל
טוחנים היטב את הביסקויטים, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
מהדקים את הביסקויטים לתחתית התבנית ומקפיאים כשעה.
מקציפים כ2-3 דקות את הביצים והסוכר במיקסר עד שהצבע הופך לבהיר והבלילה מקבלת מעט נפח. מוסיפים את הפודינג ומקציפים עוד כחצי דקה.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה והשמנת ומוסיפים אותם בהדרגה תוך כדי תנועות קיפול לקערת המיקסר עם בלילת הביצים עד לקבלת מלית אחידה.
מוזגים את המלית על בסיס הביסקויטים, דופקים בעדינות את התבנית על גבי השיש להוצאת בועות אויר ומכניסים להקפאה של שעתיים לפחות.
מחממים מעט את קרם הקרמל עד שהופך לנוזלי ושופכים מיד על העוגה, מטים את התבנית מצד לצד לפיזור אחיד של הקרם ומחזירים להקפאה.
יש להוציא כשעה לפני האכילה.