המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת אנגלנדר
**לתחתית דקואז׳ **
2 חלבונים גדולים
20 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים
**למוס הגבינה **
14 גרם ג׳לטין
85 גרם מים קרים
200 גרם שוקולד לבן
750 גרם גבינה לבנה 9%
160 גרם סוכר
מיכל שמנת מתוקה
**לציפוי תות **
5 גרם ג׳לטין
30 גרם מים קרים
200 גרם תותים טחונים
30 גרם סוכר
30 גרם מים
6 גרם מיץ לימון
תחתית – דקוואז שקדים :
1. מקציפים 2 חלבונים גדולים עם 20 גר' סוכר לקצף יציב.
2. מקפלים בעדינות פנימה 100 גר' שקדים טחונים.
3. מורחים על תחתית תבנית אפייה עם מסגרת קפיצית -קוטר 24 עם נייר אפייה ואופים כ-12-15 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה קלה.
4. מקררים את התחתית ולאחר מכן שמים שקף מסביב לרינג התבנית עם תחתית הדקואז .
מוס גבינה ושוקולד לבן:
1. ממיסים 14 גר' ג'לטין ב-85 גר' מים קרים מהמקרר ומניחים לעמוד בטמפרטורת החדר כעשר דקות.
2. ממיסים 200 גר' שוקולד לבן במיקרוגל בפולסים להיזהר לא לחמם יותר מדי שלא ישבר המרקם של השוקולד .
3. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומערבבים אותו לתוך השוקולד הלבן.
4. בקערה נפרדת מערבבים 750 גר' גבינה לבנה (9%) עם 160 גר' סוכר.
5. מקפלים את תערובת הגבינה לתוך תערובת השוקולד.
6. מקציפים מיכל שמנת מתוקה הקצפה לא מלאה, למרקם של יוגורט) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד והגבינה.
7. יוצקים את כל התערובת על התחתית ומכניסים למקפיא לשעה.
ציפוי תות:
1. ממיסים 5 גר' ג'לטין ב-30 גר' מים קרים ומניחים לעמוד בטמפרטורת החדר כעשר דקות.
2. מחממים בסיר 200 גר' תותים טחונים עם 30 גר' סוכר, 30 גר' מים ו-6 גר' מיץ לימון. רק חימום קל אין צורך בהרתחה. מורידים מהאש.
3. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומערבבים פנימה לתוך מחית התות. מצננים לטמפרטורת החדר.
4. מוציאים את העוגה מהמקפיא, יוצקים את ציפוי התות על העוגה ומחזירים למקפיא לשעה נוספת. לסיום, מחלצים את העוגה מהתבנית ומהשקף ומעבירים לצלחת הגשה. מעבירים למקרר למספר שעות לפני ההגשה , העוגה במיטבה אחרי 24 שעות לפחות במקרר.