המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת מור
למלית גבינה:
750 גרם גבינה לבנה 9% טרה
250 גרם גבינת שמנת 30%
6 חלמונים L
6 חלבונים L
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
6 כפות קורנפלור
5 כפות קמח לבן
3/4 כוס חלב טרה
50 גרם חמאה טרה
לציפוי:
2 גביעי (400 מ"ל) שמנת חמוצה טרה 4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
לעיטור- פירות העונה
מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-220 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים.
בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים, תמצית וניל ו2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצן לבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/3 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
אופים בשני שלבים: אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז.
מוצאים מהתנור ומיד מצפים.
מכינים את הציפוי, מצפים ומצננים: מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה.
מצננים מעט ומעטרים את העוגה בפירות העונה.
שומרים במקרר עד 4 ימים.
בתיאבון!