המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ליברמן
המצרכים לבסיס:
1 1/2 כוס קמח
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
המצרכים למלית:
2 גביעי גבינה לבנה
2 גביעי גבינת קרם שמנת
1 כוס סוכר
6 ביצים
1 כוס קמח
1 מיכל שמנת מתוקה
1 קליפת לימון מגורדת
5 פסיפלורה טרייה
2 כפיות אבקת סוכר
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מעבדים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון לתערובת פירורית.
מהדקים בתבנית עגולה משומנת ואופים כ- 15 דקות.
3. מקררים במקרר למשך הלילה מכוסה בניילון 4. מערבלים את כל חומרי המלית מלבד הפסיפלורה.
5. אחר כך מרוקנים את הפנים של פרי אחד ומכניסים לתערובת המלית.
יוצקים את כל התערובת על הבסיס האפוי שהתקרר.
6. שמים את התבנית העגולה בתוך תבנית התנור ויוצקים 3 כוסות מים סביב תבנית של התנור.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך 50 דקות.
8. מקררים את העוגה למשך לילה במקרר.
ציפוי העוגה: מרוקנים את פנים פרי הפסיפלורה של הפירות הנותרים.
מבשלים בסיר עם 2 כפיות אבקת סוכר כ-10 דקות.
מצננים ומצפים את העוגה ומגישים . 😝