המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת וולף
( פעם הפאקנים היו מהעץ של סבתא שלי ז"ל…)
רכיבים:
לבסיס:
חצי כוס ביסקוויטים או לוטוס טחונים
חצי חמאה מומסת
חצי כוס פאקנים טחונים
למלית:
2 מיכלים שמנת מתוקה
פודינג אינסטנט וניל
750 גרם גבינה לבנה רכה טרה
חצי חמאה מומסת
גרידת לימון
1/4 כוס סוכר
לציפוי:
2 כוסות עוגיות וניל מסוכרות טחונות גס (5-6 פולסים בטוחן) למי שאין-עם פטיש )
2 כפות מייפל
חבילת פאקנים טיבעיים
1. לבסיס: מערבבים את החמאה המומסת עם הפאקנים והפתי-בר או לוטוס הטחון, ומהדקים טוב טוב. אפשר להכין את העיגול קצת יותר קטן מקוטר העוגה, כי מהניסיון שלי-כשמרימים את הפרוסה-היא נוטה לא להתפרק באופן הזה.
2. למילוי: שמים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר, פודינג אינסטנט, גרידת לימון. מקציפים טוב טוב בערך 4 דקות. לאחר ההקצפה- מקפלים את הגבינה הלבנה ( טרה מומלץ ) פנימה- ולא מקציפים! רק בקיפולים עדינים עדינים עד שהתערבת חלקה ויפה.
3. מכניסים את התערובת לתבנית הקפיצית, ממש בעדינות-בכדי שהעוגה תצא מדויקת ויפה. לאחר מכן, את כל הפירורים שופכים בצורה מאורגנת ויפה על הגבינה.
4. מורחים את הפאקנים בסירופ מייפל, ומסדרים על העוגה. למקרר לפחות שעתיים..
חג שמח !