יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ליברמן

עוגת גבינה ולימון מסוכר

עוגת גבינה ולימון מסוכר

את העוגה החלומית הזאת אני מכינה יום לפני ההגשה. זמן ההכנה 45 דק' לערך
12

המרכיבים:

המרכבים לעוגה:
1 כוס + 1 כף סוכר
200 גר' חמאה רכה
4 ביצים
1 וחצי כוס קמח טופח
1 כפית תמצית וניל
לסירופ הלימון:
2 כפות סוכר
1/4 כוס מיץ מלימון טרי
1/4 כוס מים
למלית הגבינה:
6 חלמונים
1 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף קליפת לימון, מגוררת דק
1 וחצי כפיות ג'לטין נטול טעם
1/4 כוס מים חמים
500 גר' גבינת מסקרפונה
2 מיכלים שמנת מתוקה
לפרוסות הלימון מסוכרות:
2 לימונים פרוסים עם הקליפה
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים

אופן הכנה:

להכנת העוגה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2. מקציפים במערבל את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך הקצפה. מוסיפים את הקמח ותמצית וניל ומקציפים עוד 2-3 דקות.
3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 25 דק' עד שהעוגה אפויה ומצננים.
4. חוצים את העוגה לרוחב ומסירים חלק עליון (אפשר להשתמש לעוגה נוספת).
5. לסירופ הלימון: מחממים בסיר קטן את כל החומרים לסירופ ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ושופכים על כל העוגה החצויה.
6. למלית הגבינה: מחממים על האש סיר גדול עם מים עד לרתיחה. בסיר נוסף וקטן יותר שמים את החלמונים,סוכר,מיץ לימון וגרדת הלימון. כשהמים רותחים מניחים את הסיר הקטן מעל לסיר הגדול ומקציפים הכל כ- 10 דק' עד שהתערובת סמיכה ומעבירים לקערה.
7. ממסים את הג'לטין במים החמים. מוסיפים לתערובת החלמונים בעזרת מסננת רשת ומקציפים 1-2 דק'. מוסיפים את הגבינה ומערבבים יחד.
8. מקציפים את השמנת מתוקה ומקפלים לתערובת הגבינה.
9. יוצקים מעל העוגה האפויה ושמים במקרר למשך 10 שעות.
10. לפרוסות הלימון: שמים בסיר את פרוסות הלימון,הסוכר והמים מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כ- 10-12 דק'. מוציאים את הלימון מהסירופ ומצננים.
לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפרוסות הלימון ועלי נענע.

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...