המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת ליברמן
המרכבים לעוגה:
1 כוס + 1 כף סוכר
200 גר' חמאה רכה
4 ביצים
1 וחצי כוס קמח טופח
1 כפית תמצית וניל
לסירופ הלימון:
2 כפות סוכר
1/4 כוס מיץ מלימון טרי
1/4 כוס מים
למלית הגבינה:
6 חלמונים
1 כוס סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף קליפת לימון, מגוררת דק
1 וחצי כפיות ג'לטין נטול טעם
1/4 כוס מים חמים
500 גר' גבינת מסקרפונה
2 מיכלים שמנת מתוקה
לפרוסות הלימון מסוכרות:
2 לימונים פרוסים עם הקליפה
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
להכנת העוגה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2. מקציפים במערבל את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך הקצפה. מוסיפים את הקמח ותמצית וניל ומקציפים עוד 2-3 דקות.
3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 25 דק' עד שהעוגה אפויה ומצננים.
4. חוצים את העוגה לרוחב ומסירים חלק עליון (אפשר להשתמש לעוגה נוספת).
5. לסירופ הלימון: מחממים בסיר קטן את כל החומרים לסירופ ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ושופכים על כל העוגה החצויה.
6. למלית הגבינה: מחממים על האש סיר גדול עם מים עד לרתיחה. בסיר נוסף וקטן יותר שמים את החלמונים,סוכר,מיץ לימון וגרדת הלימון. כשהמים רותחים מניחים את הסיר הקטן מעל לסיר הגדול ומקציפים הכל כ- 10 דק' עד שהתערובת סמיכה ומעבירים לקערה.
7. ממסים את הג'לטין במים החמים. מוסיפים לתערובת החלמונים בעזרת מסננת רשת ומקציפים 1-2 דק'. מוסיפים את הגבינה ומערבבים יחד.
8. מקציפים את השמנת מתוקה ומקפלים לתערובת הגבינה.
9. יוצקים מעל העוגה האפויה ושמים במקרר למשך 10 שעות.
10. לפרוסות הלימון: שמים בסיר את פרוסות הלימון,הסוכר והמים מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כ- 10-12 דק'. מוציאים את הלימון מהסירופ ומצננים.
לפני ההגשה מקשטים את העוגה בפרוסות הלימון ועלי נענע.