המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת שלם
לתחתית:
חב' עוגיות לוטוס
100 גר' חמאה
למוס גבינה ולוטוס:
25 גרם חמאה
200 גרם חלב
10 גרם ג'לטין
60 גרם מים
600 גרם גבינה לבנה
150 גרם סוכר לבן
חב' שוקולד לבן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
600 גרם שמנת מתוקה להקצפה
צנצנת ממרח לוטוס
לציפוי:
חב' עוגיות לוטוס טחונה
לתחתית:
לערבב את עוגיות הלוטוס והחמאה ולשטח בתבנית אפיה בקוטר 26
להכנת המוס:
מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד עד שנספג. ממיסים את השוקולד הלבן עם חלב וחמאה. מערבבים עם הגבינה, סוכר ותמצית וניל.
מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת הגבינה והשוקולד.
ל 1/3 מהתערובת מוסיפים צנצנת ממרח לוטוס. אל 2/3 תערובת הגבינה הנותרת מוסיפים את הג'לטין המומס.
יוצקים 1/3 תערובת גבינה, מעליה את תערובת הגבינה והלוטוס ולבסוף את ה 1/3 הנותר של תערובת הגבינה. מעל הכל מפזרים את עוגיות הלוטוס הטחונות. שומרים במקרר לפחות 6 שעות לפני ההגשה (עדיף לילה).