יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת לוי

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

שעתיים ורבע
חשוב להתאפק ולא לפתוח את התנור בכלל!! אחרת העוגה יכולה לצנוח ונקבל פיתה ( טעימה מאוד יש לציין ;) ) ולא עוגה גבוהה ויציבה, וגם חשוב לעטוף היטב את התבנית כדי למנוע חדירת מים לעוגה.

המרכיבים:

עוגת גבינה אפויה (סיר ג׳חנון קוטר 24/תבנית עגולה קוטר 24)-

מרכיבים:
7 ביצים גודל M או 6 ביצים גודל L
1 1/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל / כפית תמצית וניל
5 כפות גדושות קורנפלור
5 כפות גדושות פודינג וניל
750 גר׳ גבינה לבנה 9%
200 גר׳ שמנת חמוצה טרה
1/4 כוס חלב

אופן הכנה:

*להפריד את הביצים ולהניח בטמפ׳ החדר לפחות חצי שעה לפני הכנת העוגה.
*לעטוף את התבנית בנייר כסף, לשמן את התבנית בחמאה.
את התחתית לרפד בנייר אפייה ואת השוליים לרפד גם בנייר אפייה שיהיה יותר גבוה מהתבנית על מנת שהעוגה תוכל לעלות. לאחר מכן גם לשמן במעט חמאה.

1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
2. במיקסר עם בלון הקצפה להקציף את החלבונים במהירות גבוהה עם קורט מלח עד קבלת קצף לבן, להוסיף את הסוכר (כוס) בהדרגה ולהקציף עד קבלת קצף יציב ומבריק אך לא נוקשה.
3. בקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם יתר הסוכר (רבע כוס), סוכר וניל/תמצית עד קבלת קצף תפוח ובהיר.
4. להוסיף את שאר המרכיבים (גבינה לבנה, שמנת חמוצה, קורנפלור, פודינג וחלב)
ולערבב עד קבלת מסה אחידה וחלקה ללא גושים.
5. להוסיף שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים והגבינות לערבב בתנועות קיפול,
לאחר מכן להוסיף את השליש הנוסף ולקפל ולבסוף את השליש האחרון ולקפל.
6. למלא את תבנית התנור במים ולהניח את תבנית העוגה בתוך.
7. לאפות רבע שעה בחום של 180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל150 מעלות ולאפות לעוד שעה. לאחר שעה לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור כבוי וסגור לעוד שעה (לא לפתוח את התנור בכלל!!).
8. להוציא את העוגה לצינון בחוץ ולאחר מכן להעביר למקרר לפחות ל5 שעות עד לילה.

9. רק כשהעוגה יציבה וקרה לגמרי ניתן לשחרר אותה מהתבנית.
להפוך על צלחת ולקלף את הנייר, ולהפוך שוב על צלחת הגשה.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש, בתאבון 🙂

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
או שליחה מידית:


Loading...