יהושע tbwa

המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת גלדצנקו

עוגת גבינה אפויה עם תותים

עוגת גבינה אפויה עם תותים

שעה וחצי
רצוי להכין יום לפני
8-10

המרכיבים:

עוגת גבינה אפויה ותותים:
חומרים לעוגה אחת בקוטר 24 ס״מ

לבסיס:
150 גר עוגיות פתי בר שוקו וניל
30 גר אגוזים לבחירה
70 גר חמאה מומסת

למלית:
3 ביצים
170 גר סוכר
670 גר גבינת שמנת
670 גר שמנת חמוצה
50 גר קמח
קורט מלח

לציפוי:
590 גר שמנת חמוצה
70 גר אבקת סוכר

לקישוט:
חבילת תותים פרוסים דק
אבקת סוכר

אופן הכנה:

1)בקערה גדולה מערבבים תערובת עוגיות אגוזים וחמאה עד לאיחוד, משטחים בתבנית רינג קפיצית ומכניסים לתנור לכרבע שיה 180 מעלות לייבוש.

2) בקערה גדולה לטרוף היטב :
3 ביצים (165 גר)
170 גר׳ סוכר

2) להוסיף לתערובת הביצים ולטרוף היטב עד לאיחוד:
670 גר׳ גבינה לבנה 9%
670 גר׳ שמנת חמוצה

3) להוסיף לתערובת, לערבב קלות ולהעביר את הבלילה לרינג עם בסיס מוכן:
50 גר׳ קמח מנופה
קורט מלח

לאפות ב 125 מעלות כשעה ורבע( לשים לב מדי פעם, העוגה מוכנה כשהיא רוטטת מעט במרכז וצבעה צהבהב.

לכבות את התנור להוציא את העוגה מהתנור להעביר סכין בין העוגה לדופן הרינג ולמרוח עליה את הציפוי, להכניס חזרה לתנור( כבוי) ולתת לעוגה להתיישר .

לפני הגשה לקשט בתותים פרוסים
למרוח עליהם נפאז׳ כדי לשמור על נראות הפרי, אם אין נפאז אפשר לטחון כמות קטנה של תותים עם קצת מי סוכר וכף או שתיים ריבה , למרוח בעדינות את התותים שיח העוגה ומעליהם אבקת סוכר בזוקה .

בחרו איך תרצו לשתף:

כמתכון בעיצוב אישי
שליחה מידית:


Loading...