המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת פחימה
750 גר' גבינה לבנה 5%
1 גביע 250 גר' שמנת חמוצה
3 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
גרידת לימון (מלימון שלם)
1 כפית תמצית וניל
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
7 ביצים גודל L
בשני קערות נפרדות מפרידים את החלמון מהחלבון
בקערה של החלמונים שמים את כל החומרים למעט הסוכר וניל ו – 1/2 כוס הסכור
מערבבים היטב היטב עד שלא יהיו גושים ושהבלילה תיהיה חלקה לגמרי.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים
כשהחלבונים מתחילים להיות יציבים לקצפת לבנה מוסיפים בעדינות ובהדרגה את הסוכר וניל ו – 1/2 כוס סוכר עד שהקצפת ניהיית יציבה אך לא קשה מידי!.
לאחר מכן מחברים בין שני התערבות
בצורה כזאת שכל פעם מוספים קצת מהתערובות של החלמונים והגבינות ומקפלים פנימה לתוך הקצפת בעדינות שלא יפול הקצף עד שמקבלים תערבות אחת אחידה אווירית ומלאת בועות ..
לוקחים תבנית עגולה קוטר 18-20 יחסית גבוהה
משמנים את התבנית ושופכים את התערבות לאט..
מחממים תנור מראש ל 210° ושמים תבנית בתחתית התבנית עם מים לשמור על לחות
מכניסים את העוגה לתנור 10 דק' על 210°
לאחר 10 דק' מורידים את המעלות ל 170° ל 60 דק' נוספות..
יש לדאוג לא לפתוח את התנור ולתת לעוגה לפחות 15 דק' לנוח בתנור אחר האפיה..
*** בזמן האפיה העוגה מכפילה את עצמה בגובה ולאחר מיכן יורדת לגובה שמילאתם …
אפשר לצפות את העוגה בכול ציפוי אפשרי עם באה טוב עם הכול!!
אבל תיזהרו היא ממכרת ויש להכין 2 מראש
כי הראשנה תמיד נגמרת כשיוצאת מהתנור 🙈