המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת שבבו קאלו
לתחתית הבצק הפריך:
150 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר
2 חלמונים
1/2 1 כוסות קמח
כפית וחצי אבקת אפייה
10 גרם סוכר וניל
למלית הגבינה:
400 גרם שמנת חמוצה של טרה
600 גרם גבינה לבנה של טרה
3 חלמונים
140 גרם סוכר
75 גרם קמח
קליפה ומיץ מ-1/2 לימון
3 חלבונים
20 גרם סוכר וניל (להקצפה)
10 גרם סוכר לבן (להקצפה)
לתחתית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, מערבלים וממשיכים ללוש ביד עד לקבלת בצק רך.
משטחים את הבצק באופן אחיד בתחתית תבנית בקוטר 26 ס"מ לגובה של כ-1 ס"מ ואופים 20-25 דקות או עד הזהבה. מצננים כ-15 דקות.
למלית: בקערה טורפים גבינה ושמנת. מוסיפים חלמונים, סוכר (140 גרם), מיץ וגרידת לימון. לבסוף, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
מחממים תנור ל-100 מעלות. מקציפים בנפרד חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר וניל (20 גרם) ולבן (10 גרם) עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את תערובת החלבונים בהדרגה לתוך מסת הגבינה. יוצקים על תחתית הבצק האפויה ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים למגע ומרכז העוגה רוטט מעט. מצננים ומעבירים למקרר ללילה.
לאחר הקירור, מערבבים גביע שמנת חמוצה עם כף סוכר ומורחים מעל העוגה. אפשר לקשט בפירות העונה או בשבבים של שקדים קלויים. חג שמח!!