המתכון שמכניס טוב הביתה למשפחת קרסיק
לבלינצס
1.5 כוס חלב (אפשר חצי חלב וחצי מים)
1 כוס קמח
3 כפות שמן
2 ביצים
קורט מלח
מילוי
250-300 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
150 גרם סלמון מעושן
עירית
לשים בקערת מיקסר את כל המרכיבים לתערובת הבלינצס ולערבב לבלילה חלקה ללא גושים (אם נוצרים גושים קטנים, אפשר לסנן את הבלילה).
לחמם טוב מחחבת קטנה (קוטר 20-24) ולשמן. בעזרת מצקת לפזר את הבלילה בשכבה דקה ואחידה, לטגן כמה שניות ולהפוך. בין העלים המוכנים לשים חתיכה קטנה של חמאה. יוצאים בערך 9 יחידות. לקרר כחצי שעה. למרוח על שליש של הבלינצס גבינת שמנת, לשים פס של סלמון מעושן, עירית ולגלגל לרולדה.
לפני ההגשה לחתוך כמו סושי.